Overslaan en naar de inhoud gaan

zonvakantie kleding dilemma

Hoi hoi

In de 2e week van de paasvakantie ben ik met de familie van mijn lief/vriendin op reis naar Portugal.
Hierdoor heb ik een beetje een dilemma voor wat betreft kleding.

In mijn vorige berichtjes schreef ik het al: ik ben een jongen, maar ik heb borsten. En redelijk grote ook wel (een C), ze zijn bv net iets groter dan die van mijn lief (die even oud is als ik).

Ik hou helemaal niet van aandacht en aangestaard te worden enzo. Maar dat is net wat ik met mijn lichaam dus wel krijg.
Hier kan ik een trui aandoen en dan valt het al heel wat minder op dat ik borsten heb, maar in Portugal is het rond de 25 graden en gaat dat dus echt niet.

Als ik een t-shirtje aandoe of een topje zonder mouwen ofzo dan zie je natuurlijk mijn bh of gewoon de vorm van mijn borsten.
En dan gaan de mensen me wel bekijken en krijg ik starende blikken, wat ik dus helemaal niet wil.

We gaan ook veel tijd aan het strand en zwembad liggen. In de krokusvakantie had ik een badpak aan van mijn vriendin en dat was geen probleem maar nu gaan we ook wel aan het water liggen. Hiervoor heb ik ook nog een badpak met een rokje eraan vast gekocht.
Dus dan heb ik 3 opties:
1. enkel badpak
2. badpak en een shortje daarboven aan doen
3. badpak met rokje
Met alleen een badpak valt het natuurlijk wel harder op dat ik een jongen ben en borsten heb en dat wil ik juist niet.
Met een shortje erbij gaan ze zich weer afvragen waarom ik dat er bij aan heb want dat doet echt niemand anders.
Dat badpak met rokje valt wel het minste op maar ziet er wel een beetje vreemd uit, ik ben er zelf nog niet aan gewend.


Als ik dan terugkom op de gewone kleding, dan had de mam van mijn vriendin het volgende idee. Ze weet dat ik aandacht haat en ze weet dat ik ondertussen een badpak met rokje heb gekocht. Daardoor vroeg ze of ik me misschien niet comfortabeler zou voelen als ik juist het omgekeerde zou doen. Dus doen alsof ik een meisje ben, en daardoor zou er gewoon veel minder of geen aandacht voor mij zijn denkt ze en gaat niemand zich afvragen of ik een meisje ben of een jongen en waarom ik dan borsten heb enzo.
En gaat vooral niemand me aanstaren (dat vind ik echt het allerergste!)

Dus ze zegt om misschien een rokje of een zomerkleedje aan te doen, is ook nog lekker luchtig in de zo, en met alles te doen of ik een meisje ben en geen jongen.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben echt 100% een jongen, we zouden dit enkel doen voor minder aandacht. Dat mensen mij gerust laten en niet heel de tijd naar mij gapen enzo.
En hoef ik me geen zorgen te maken dat mensen mijn bh of mijn topje zien enzo...


Daarom de vraag of dit een slim voorstel is, en wat jullie zouden doen. Er zijn genoeg rokjes en kleedjes van mijn lief en mijn zussen de ik kan gebruiken dus ik moet hier niks voor gaan kopen.
En voor de rest misschien iets met mijn haar doen ofzo, maar allemaal dingetjes die snel te regelen zijn en geen geld kosten.


Vroeger was dit niet zo een probleem maar met de grootte van mijn borsten nu wel.
Wat zouden jullie doen??

gepost door Jolige Iceman |
180 keer bekeken
3 reacties
Geef 0

Ik denk dat het wel een goed idee is om te doen alsof je een meisje bent. Je gaat hier inderdaad minder starende blikken door krijgen, en het kost niks, dus waarom niet.
Ik denk dat dit vooral aan jou is om te kiezen. Persoonlijk zou ik me wat ongemakkelijk voelen moest ik doen alsof ik een jongen ben -ik ben een meisje- maar ik zou me ook ongemakkelijk voelen als mensen mij aanstaren. Ik denk dat als jij je beter voelt als je doet alsof je een meisje bent, dat je dit best ook gewoon doet. Je kent daar niemand, en mensen die je daar leert kennen zie je waarschijnlijk toch nooit meer terug. Niemand gaat daar een probleem van maken, dus waarm niet?

gepost door Glitterende Koningin |
Geef 2

Dankjewel Glitterende Koningin voor je reactie.

Ik ga het inderdaad zo doen dat ik me als meisje ga voordoen.
Ik voel me daar niet helemaal comfortabel bij omdat ik het zelf nog niet gewend ben, maar hopelijk went het wel snel. Ik ben er nu wel wat zenuwachtig voor.
Maar als mensen naar mij staren en over mij roddelen of allerlei vragen stellen over waarom ik borsten heb en of ik een jongen ben of een meisje of trans ofzo dat vind ik nog veel veel erger. En dan heb ik geen leuke vakantie door die stress denk ik.

Ik heb nog wel wat vragen maar daar maak ik best een ander bericht voor anders denk ik niet dat er nog iemand reageert?

1. Ik heb 2 rokjes en 2 kleedjes mee. Ook 2 tshirts en 2 topjes
2. Ik heb door de grootte en de vorm van mijn borsten best wel wat inkijk met een topje maar als iedereen moet denken dat ik een meisje ben kan dat geen kwaad en is dat zelfs juist goed?
3. Ik heb een badpak met een rokje daaraan vast waardoor je vanonder echt niks kunt zien, zelfs niet als ik raar ga liggen of als het nat is.
4. Ik heb er daar maar 1 van (beetje stom), ze zeggen nu dat ik best ook een zwemshort meeneem (heb ik) en dat ik daarbij een zwemtopje kan aandoen (van mijn lief) als het ander hangt te drogen. Net als met mijn topje heb ik daarmee nogal wat inkijk maar kan dus mss geen kwaad?

5. Zou ik mijn haar (ik heb lang haar) anders doen zodat het wat meer meisjesachtig is?
6. Zou ik nagellak opdoen? Mij zussen en mijn lief zeggen dat de meeste meisjes van mijn leeftijd dat zouden doen.

Die laatste 2 puur om er nog meer voor te zorgen dat mensen denken dat ik een meisje ben, en dat ze me dus gerust laten!
Want als ik een rokje of kleedje aandoe en ze gaan dan denken dat ik een jongen ben dan is het nog veel erger! Dat wil ik echt helemaal niet!

Sorry alweer maar het zou me echt helpen als iemand nog wat last-minute advies gaf of gewoon zei dat het een goed plan is of niet. Of wat je zelf anders zou doen ofzo, i dunno? Probeer je mijn situatie in te beelden, dat is niet simpel hoor!

gepost door Jolige Iceman |
Geef 0

Hoi Jolige Iceman
Ik heb je berichtje gelezen. Ik probeerde mij jouw situatie inderdaad in te beelden, en dat moet echt niet gemakkelijk zijn voor jou :( En ook de reactie van Glitterende Koningin. Ik ben helemaal akkoord met wat zij zegt!
Het lijkt me inderdaad een goed idee om je dan als meisje voor te doen. Dat zou het minst voor commentaar zorgen.
Of je wel of geen inkijk hebt, maakt dan eigenlijk geen verschil als je toch als meisje wil doorgaan. Dus ja, ook veel inkijk is goed :)
Alles wat je opsomt dat je meeneemt, is goed. Als het jou helpt door hier nog eens bevestiging over te krijgen via het forum, dan wil ik dat heel graag doen voor jou. Ja, wat jij meeneemt en hoe jij het wil aanpakken is perfect :)
5) Dan heb je het nog even over je haar. Hierin gaat het echt over wat voor jou het fijnst voelt. Als je je het best voelt bij dat je je haar nog extra 'meisjesachtig' maakt, dan kan je er perfect een haarspeld insteken, bijvoorbeeld.
6) Idem: doe wat voor jou het fijnst voelt. Als jij je beter voelt door je zo veel als mogelijk als een meisje te kleden, dan is nagellak perrfect. Dat kan trouwens nog een super fijn moment zijn tussen jou en je vriendin, ik vind dat altijd een bijzonder moment als je nagels gedaan worden/je elkaars nagels lakt. Dat voelt zo intiem. Dit hoef je nog niet last minute te doen, je kan dit perfect de eerste dag van vakantie doen of op een ander moment dat je tijd hebt. Maar het kan dus ook wel last minute, als je dat liever hebt.
-
Ik hoop dat dit berichtje jou de bevestiging hebt kunnen geven die je nodig hebt, zodat je gewoon kan genieten van je vakantie! Want dat is natuurlijk de bedoeling, dat je in de eerste plaats kan genieten van even weg te zijn. Ik wens je heel veel plezier morgen!
Veel liefs
x

gepost door Anoniem |
Geef 1

Plaats een reactie