Overslaan en naar de inhoud gaan

zelfstanding psycholoog worden met diploma van toegepaste psychologie (bachelor)

hallo,
Ik zit in mijn laatste jaar en moet dus een keuze maken wat ik wil verder studeren volgend jaar.
Ik zou misschien wel kiezen om toegepaste psycholgie te leren (klinische, of arbeids ofzo nog geen idee van) maar is het mogelijk om dan met een bachelor diploma van toegepaste psycholgie, een zelfstandige psycholoog te worden? of heb je enkel het recht dit te doen als je psychologie hebt geleerd aan de universiteit ipv hoge school? Ik heb er al wat over opgezocht maar geen concreet antwoord op gevonden. Weet iemand dit toevallig?
alvast bedankt!
gepost door Stille Bij |
1,085 keer bekeken
4 reacties
Geef 0

Eigelijk kan het wel, maar clienten hebben meestal nood aan een psycholoog met een master diploma. Maar je kan het wel doen. Ik wou eerst ook deze richting doen maar volg nu toch psychologie aan de universiteit, omdat de kans op werk veel kleiner met enkel je bachelor. Je kan het ook op de hoge school volgen en dan via een schakelprogramma je master halen.

Veel succes met je keuze!

gepost door Anoniem |
Geef 0

dank voor het antwoord, maar even voor de duidelijkheid, Dus je kan opzich wel je master halen als je toegepaste psycholgie leert? of bergijp ik dat verkeerd?

gepost door Stille Bij |
Geef 0

Dat klopt, je kan eerst je bachelor halen aan de hogeschool, en dan een master aan de universiteit.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Inderdaad je kan eerst aan de hoge school beginnen. Als je die studie dan hebt afgerond kan je een schakeljaar volgen en dan doorstromen naar de master Psychologie. Dan heb je toch je universitair diploma op zak als het je lukt. Als de master niet lukt is het niet zo erg, want je hebt al je diploma van toegepaste psychologie.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Plaats een reactie