Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke school?

Hey allemaal!

Ik zit dus even met twijfels... ik zit nu op een school waar ik me goed gesteund voel door leerkrachten vooral. Een van hen is echt een vast vertrouwenspersoon geworden.

M'n papa wil dat ik misschien verander van school, en op zich heb ik daar geen probleem mee. Tuurlijk ben ik wel wat nerveus dan, maar ik zit er vooral mee in dat ik dan die vertrouwensleerkracht achterlaat. Want ik voel me echt goed bij hem. Volgende week gaan we voor de laatste keer (dit schooljaar) praten en dat doet me eigenlijk zo veel pijn want ik durf hem niet te vragen om eventueel in contact te blijven. Hij heeft dan ook vakantie dus ik kan dat ook niet zomaar vragen volgens mij...

Ik wil hem echt niet kwijt, hoe raar dat ook mag klinken. Hij betekent als vertrouwenspersoon heel veel voor mij en ik kan me niet voorstellen dat ik plots niet meer bij hem terecht zou kunnen. Dat is juist wat deze keuze zo moeilijk maakt.

Op de school waar ik nu zit zijn er ondertussen toch nog veel andere dingen gebeurd waardoor ik zou veranderen... als ik zou blijven is het eigenlijk enkel maar voor hem. Ik had al met anderen gepraat, maar alleen bij hem voel ik me volledig begrepen en heb ik het gevoel dat hij luistert. Dat heb ik bij niemand anders.

Ik weet niet of ik hem zomaar kan vragen om blijven contact te hebben. Ik heb hem er vandaag over verteld, dat ik twijfelde tussen scholen, hij leek verrast te zijn. Ik vertelde hem dat ik bang en onzeker ben om te veranderen omdat ik me op deze school goed gesteund voel. Maar daar zei hij niks op.

Als we het contact zouden behouden, zou ik ook niet weten hoe. Want geen enkele leerkracht checkt waarschijnlijk smartschool of teams in de vakantie.

Ik wou hem ook vragen of ik eventueel z'n instagram mocht volgen of zo aangezien ik toch geen les meer van hem zal krijgen, maar ik ben bang dat hij nee zou zeggen of zo.

Zelfs als we contact kunnen behouden zal dat niet hetzelfde zijn als wanneer we face to face praten, maar het zou beter zijn dan niks. Ik weet dat andere scholen ook leerlingenbegeleiding enzo hebben, maar dan nog is dit niet hetzelfde...

Ik breek echt m'n hoofd over deze beslissing ook al is het maar voor de laatste 2 jaartjes van het middelbaar. Ik weet dat ik niet altijd contact zal kunnen behouden met die leerkracht, maar er is nog 2 jaar, en ik ben nu zeker nog niet klaar om die gesprekken te laten vallen.

Heeft er iemand tips voor hoe ik dit misschien zou kunnen vragen aan hem of zo? Ik zie hem volgende week voor de laatste keer dus ik heb ook niet veel tijd meer met hem. En ik heb nu ook maar 1 kans om het hem te vragen.

Liefs,
Blinkende Onyx
gepost door Blinkende Onyx |
150 keer bekeken
5 reacties
Geef 2

Hey Blinkende Onyx,

(Sorry alvast, maar ik heb niet ontzettend veel tijd om een uitgebreid antwoord te geven... Studeren voor de examens, you know...)
Ik wou toch even kort reageren, gewoon om te zeggen dat ik jouw gevoel sterk herken.
Ik heb ook die twijfels met iemand, alleen... Is die niet mijn vertrouwenspersoon. Ik vind het trouwens fijn voor jou om te horen dat je zo iemand gevonden hebt, waar je je gehoord voelt, op je gemak en dan snap ik ook dat je die persoon tijdens de komende 2 maanden eigenlijk ook wel best hard nodig zou hebben. Ik heb dus datzelfde gevoel, bij iemand die ik heel erg vertrouw, waarbij ik me op mijn gemak voel en die me echt ook wel oprecht een gelukkig gevoel kan bezorgen. Alleen is het dus geen vertrouwenspersoon (en ik bedenk dat dit mss wel fijn zou zijn, maar durf niet zo goed)... Maar voor de rest schrikken die 2 maanden me ook echt wel af. Ik zie de persoon binnen enkele dagen voor de laatste keer in 3 weken of in 2,5 maanden (dat hangt ervan af). Maar wat ik je dus wou zeggen, meid: Als je er nu aan denkt dat je dit graag aan hem zou vragen, als je denkt dat je je hierdoor beter op je gemak gaat voelen, dan zou ik het hem zeker vragen. Soms wil ik aan die persoon dingen zeggen (al dan niet over hoe ik me voel) maar dan twijfel ik in mezelf en zeg ik het niet waardoor ik achteraf spijt heb dat ik het niet heb gezegd... Dus, lieve meid, durf het te vragen, je hebt de "luxe" (sorry mss foute woordkeuze) om een vertrouwenspersoon te hebben die er zo voor je wil zijn. A 'no' is what you have, a 'yes' is what you can get.??❤ Achteraf ga je er misschien spijt van hebben als je het niet vroeg en dan is dat geen fijn gevoel. Je kan hem gewoon heel duidelijk zeggen waarom je dit graag wil, zoals je in je bericht ook schreef. Je kan het! Én het is helemaal niet raar om dit te doen!

Knuffels,
Blozende Woody

gepost door Blozende Woody |
Geef 2

Hey Blinkende Onyx
-
Ik snap je echt zo hard, ik zit bijna in exact dezelfde situatie. Ik ga mijn 'vertrouwensleraar' enorm missen in de vakantie; ik moet ook nog twee jaar; na volgend jaar gaat ze op pensioen; ons laatste echte gesprek voor de vakantie is geweest, vrees ik; ik ga ze wel nog even zien vrijdag, maar dat is anders. Ik ga mijn mening geven, ik hoop dat die je kan helpen, maar uiteindelijk zal je zelf moeten beslissen. Oh, ik zou je zo graag beter kunnen helpen, wij zouden elkaar zo hard begrijpen!! ? Ik begrijp heel goed hoeveel hij voor jou betekent!
-
Als hij de enige reden is om te blijven, dan zou ik van school veranderen. Ik weet hoeveel pijn dat doet, maar voor hem mag je, volgens mij, echt niet blijven. Weeg af: is de kans groter dat je je gelukkiger gaat voelen op een andere school? Door nieuwe klasgenoten en zo? Dan moet je echt gaan.
-
Die leraar wil niet dat je voor hem op deze school blijft, hij wil dat je gelukkig bent en als dat beter gaat op een andere school, dan moet je dat echt doen, dat gaat hij ook vinden.
Je mag gerust vragen om contact te houden, echt waar, dat is niet vreemd! Er zijn er zovelen die contact houden met een oudleraar. Zijn Instagram zou ik enkel vragen als je van school verandert. Je mag ook zeggen dat je het moeilijk gaat hebben in de vakantie, en vragen of er misschien een manier is dat wanneer het echt niet gaat je toch bij hem terecht zou kunnen?
-
Als je dit niet durft vragen of vertellen, stuur hem dan een berichtje. Je moet het hem gewoon vertellen. Hij moet het weten. Hij gaat jou zeker weten ook missen. Alleen weten leraren beter hoe ze daarmee moeten omgaan. Terwijl wij het daar extreem moeilijk mee hebben, maar ook dat is oké. Hij zal dat begrijpen, hoor. Hij kan het alleen niet weten als je het hem niet verteld.
-
Heb je nog eens iemand een knuffel gegeven, eigenlijk? Anders is dat misschien ook nog eens het moment?
En hoe gaat het met je vriendin? Is ze terug genezen?
Hoe gaat het met 'clean' zijn. Ik ben momenteel al twee en een halve maand 'clean'. :) Het is moeilijk, maar voorlopig gaat het.
-
Ik hoop zo hard dat je de, voor jou!, juiste keuze maakt. Diegene die je gelukkiger zal maken.
Alsjeblieft, draag zorg voor jezelf. Jij bent de enige persoon waar je je hele leven mee moet doorbrengen, de persoon die je niet kan kiezen.
-
Je kan altijd hier bij ons terecht! Niet twijfelen, gewoon komen! ❤
-
Dikke, dikke knuffel??
Hongaarse Lelie

gepost door Hongaarse Lelie |
Geef 0

Hey Hongaarse Lelie

Heel erg bedankt voor je berichtje weer :)
Ik weet niet of dit voor jou oké zou zijn, maar het zou misschien leuk zijn om online meer in contact te komen via sociale media of zo?

Hopelijk gaat alles ook goed met jou! Je bent altijd zo lief geweest voor mij!

M'n vriendin is al wat genezen gelukkig :) En ondertussen ben ik 22 dagen 'clean'! En ik ben trots op je! Zo lang clean blijven is zeker niet gemakkelijk. Je bent goed bezig ?

Hele dikke knuffel terug x
Blinkende Onyx

gepost door Blinkende Onyx |
Geef 1

Hey Blinkende Onyx
Graag gedaan, daarom zijn we hier. Om elkaar te steunen, om moeilijke en betere momenten met elkaar te delen. ?
Ik zou het ook fijn vinden om contact met je te hebben, maar ik denk dat dat in gaat tegen de forumregels. Ik zou niet weten hoe we elkaar anders zouden kunnen vinden. :(
Wat knap van je dat je al bijna een maand 'clean' bent!! toppie! Goed dat je je blijft herpakken en proberen. Dat is echt heel sterk! Ik ben vooral bang dat de examenstress een einde gaat maken aan mijn 'cleanheid' of daarna de eenzaamheid in de vakantie.
Ik ben blij te horen dat het beter gaat met je vriendin!! ?
Groetjes,
Hongaarse Lelie?

gepost door Hongaarse Lelie |
Geef 1

Hey Hongaarse Lelie,

Ik had net toch even een ideetje. Wat als we een nieuw account kunnen maken op instagram of zo met onze namen van hier op het forum? Zo kunnen we elkaar toch misschien vinden, als dit bericht niet verwijdert wordt of zo? Sowieso begrijp ik niet echt waarom dit niet zou mogen of zo...

Liefs,
Blinkende Onyx

gepost door Blinkende Onyx |
Geef 0

Plaats een reactie