Overslaan en naar de inhoud gaan

mijn lichaam


Hey!


Ik heb hier lang geleden al eens iets gepost maar ik weet mijn account niet meer :( ... dus ik heb een nieuwe gemaakt.
Ik vind ook het bericht van toen niet meer terug.

Dit wordt dus een lang bericht want ik kan niet naar het vorige verwijzen voor de achtergrond en moet die dus opnieuw vertellen. Sorry!


Ik ben een 16-jarige jongen en ik heb een probleem met mijn lichaam. Dat heb ik al lang, sinds het begin van mijn puberteit eigenlijk, dus rond mijn 11-12 zoiets.

Er gaat iets helemaal fout met mijn hormonenhuishouding. Toen ik flink in de puberteit zat, kreeg ik ook een beetje borstgroei. Dat is niet heel abnormaal, meer jongens heb dat, en het gaat vanzelf weer weg, dus niemand deed iets.

Maar mijn probleem was dat het helemaal niet zo snel wegging. Je weet dan zelf ook niet vanaf welk moment het niet meer normaal is en je je zorgen moet beginnen maken. Ik sprak er nog wel eens met de huisarts over maar die bleef zeggen dat het wel weg zou gaan.

Maar ipv weg te gaan, groeiden mijn 'borstjes' met mijn lichaam mee. En rond mijn 13-14 groeiden ze (naar mijn gevoel) echt heel hard.
Pas toen was het ernstig genoeg en moest ik ook langs het ziekenhuis. Blijkt dat mijn lichaam teveel vrouwelijk hormoon aanmaakt. Elke jongen maakt vrouwelijk hormaaon aan, dat is normaal, maar dat van mij dus veel te veel.

Na een paar onderzoeken kreeg ik een middel om dat te stoppen, maar mijn lichaam (gezondheid) reageerde er slecht op en ik moest met de behandeling stoppen.
Ik kreeg een ander middel, en dat hielp wel even, maar mijn lichaam was er niet akkoord mee. Als tegenreactie begon het nog meer vrouwelijk hormon te produceren.

Uiteindelijk was de conclusie dat er nu niets aan te doen is, en dat ik op mijn 18e met een operatie mijn borsten kan laten weghalen.
Eerder mag niet.
Ze weten dus wat er gebeurt en ik denk ook waarom, maar ze kunnen het niet echt stoppen


Je begrijpt wel dat als je lichaam 3-4 jaar blootgesteld wordt aan vrouwelijke hormonen, dat dat wat met je doet.
Ik heb flink grote borsten, vergelijk ze met een meisje van mijn leeftijd. Er zijn meisjes in mijn klas die kleinere hebben dan ik, dan weet je het wel.

Voor de rest zie ik er wel als een gewone jongen uit. Buiten dat lichamelijk aspect (borsten) hebben die hormonen ook invloed op je mentale toestand.
Ik denk dat ik op emotioneel vlak eenheel pak emotioneler ben dan de gemiddelde jongen. Dat zou ook daardoor komen.


Dat is een beetje de achtergrond.


Ik ben daar heel lang ongelukkig door geweest (daar ging mijn vroeger bericht over) en uiteraard ook mee geplaagd en gepest geweest.
Gelukkig is dat met de loop der jaren verminderd, en nu is het al ruim een jaar niet meer. Iederen weet het ondertussen wel, en alle domme grappen en opmerkingen zijn al eens gemaakt.



Het 'probleem' waar ik nu mee zit is dat ik heel erg in de war ben met mezelf.
Ik heb gemerkt dat ik de laatste tijd minder ongelukkig ben en minder boos op mijn lichaam.

Vroeger haatte ik het om mezelf in de spiegel te zien, om een bh aan te doen, om met een badpak te zwemmen, etc...
Ik wist dat het moest maar ik haatte het.

Eerder deze maand heb ik nieuwe bh's gekocht en dit is de eerste keer dat ik me herinner dat ik een paar modellen gepast heb en dat ik ook gekeken heb of ik ze leuk vond of niet.
Ik bedoel: in de spiegel kijken en beoordelen of hij mooi stond of niet. En dan een andere proberen.
Vroeger was het altijd: OK, deze past, we zijn klaar.

Ik vind het ook minder erg om mezelf in de spiegel te zien, en ik heb ook ontdekt dat aan mijn borsten voelen best wel een leuk gevoel geeft.
En ik schaam me niet meer om gewoon in mijn t-shirt te zitten.


Het lijkt alsof ik ze minder haat dan vroeger.
Maar ik weet niet echt waarom?


Begrijp me niet verkeerd: ik ben nog steeds een jongen, en ik wil dat ook gewoon blijven.
Ik heb ook totaal niet de behoefte om me als meisje te kleden ofzo. Ik wil geen rokjes of jurkjes of andere meisjekleren.
Ik draag sommige meisjesspullen omdat het moet of voor het comfort, niet omdat ik het leuk vindt.
Verder dan een bh, een badpak of een topje wil ik echt niet gaan.
Soms neem ik een meisjes shirtje ipv een jongens shirtje, maar dat heeft enkele een functionele reden, afhankelijk van de vorm past een meisjesshirtje me soms beter dan een jongenshirtje.


Waar ik nu mee zit is wel de vraag waarom ik het allemaal minder erg lijk te vinden.
* Zou dat zijn omdat ik ouder wordt en dat ik het ondertussen 'gewoon' ben om mezelf zo te zien?
* Zou het zijn omdat ikmisschien toch verlang naar het meisje-zijn, zonder dat ik het zelf weet of besef?
* Zou het zijn omdat ik me bij de situatie heb neergelegd omdat ik besef dat er toch niets aan te doen valt voor mijn 18?
* Zou het zijn omdat ik er nu niet meer door gepest wordt?


Ik zit hier wel mee, omdat ik niet weet hoe het komt.
Vanmorgen heb ik 10 minuten voor de spiegel staan nadenken welke bh ik zou aandoen, en heb ik er 3 geprobeerd voor ik heb gekozen welke het werd.
Puur op basis van welke ik het leukst vond.

Zoiets zou ik vroeger nooit gedaan hebben.

Deze evolutie baart me een beetje zorgen.
Eigenlijk voel ik me nu dus slecht omdat ik me niet (meer) slecht voel, snap je?



gepost door Moderne Guardian |
235 keer bekeken
3 reacties
Geef 0

Om eerlijk te zijn denk ik dat de voornaamste reden is dat iedereen ze nu accepteert en jij er dus niet steeds op een negatieve manier mee geconfronteerd wordt en je daardoor nu ook je eigen lichaam eindelijk in aanvaarding kunt nemen wat super goed is!
Laat me misschien ook even opmerken dat die borsten je helemaal niet minder jongen maken en het je eigen keuze is of je ze weg wil op 18 want dat dat niet per se moet ook niet, het is jouw keuze dan :)
Maar om eerlijk te zijn ben ik heel blij voor jou, zelfs trots dat je ze aanvaard hebt en zelfs leuke bh's kunt dragen, er zijn echt hele mooie. Dus ik zou er niet teveel over piekeren, alles is in orde nu en het is niet omdat je je borsten fijner vindt dat je daarom (onbewust) een meisje zou willen zijn hoor, don't worry !
Laat me misschien even afronden dat je opmerkt dat er aan voelen fijn kan zijn en dat is ook normaal want het is zowel voor mannen als voor vrouwen een erogene zone dus ook dat is helemaal normaal, maar mogelijks kan je er wel meer mee dan dat andere jongens kunnen en er bv. een orgasme door krijgen, want ja dat kan.

Ik wens je nog heel veel succes, je bent goed bezig!

gepost door Logische Bizon |
Geef 1

Ik denk niet dat je je zorgen moet maken. Ik denk dat het eerder normaal is, voor alle opgesomde redenen. Wanneer niemand grappen maakt, accepteer je het ook meer. Je hebt het ook steeds langer, en dan ga je het vanzelf accepteren.
het duurt nog even voor je 18 bent, je kan tegen dan zelf beslissen of je wil dat je borsten weg gaan of niet. Maar ik denk dat je lichaam nu gewoon gewend raakt aan het feit dat ze er zijn. en eerlijk gezegd vind ik dat een goed ding.

gepost door Bronzen Butler |
Geef 1

Ik begrijp niet goed waarom deze reactie afgekeurd werd?
"afgekeurd omdat ze niet bij dit bericht past. Je kan je reactie altijd opnieuw indienen bij een ander bericht waar ze wel bij past"
Ik had het denk ik toch bij dit bericht gepost, dat was ttoch het juiste?

Anyways, ik zet het dan maar opnieuw?

** Je schreef: "Ik ben een 16-jarige jongen en"... "Er zijn meisjes in mijn klas die kleinere hebben dan ik, dan weet je het wel"

Meisjes van 16 zijn tegenwoordig flink "voorzien" als ik het zo mag zeggen, en als jij dan niet de kleinste hebt, dan schat ik dat we het voor jou niet meer hebben over een simpele A of B-cup maar al richting C of zelfs D moeten denken?
Ik ben zelf een meisje van 15 en ik 75C en in vergelijking met mijn klas is dat maar gewoon redelijk.
Ik kan me wel voorstellen dat je daar heel ongelukkig en onzeker van geworden bent!
En ik ben super trots dat je daar nu over bent en dat je er niet (meer) mee gepest wordt.

** En je schreef ook: "ik heb ook ontdekt dat aan mijn borsten voelen best wel een leuk gevoel geeft"

Daar moet je je totaal niet over schamen! Heel veel meisjes doen dat ook, en sommige kunnen klaarkomen alleen al door met hun borsten te spelen (ik niet). Het is echt heel normaal dat je dat opwindend vindt. Het is zoals Logische Bizon zegt.
Dus als je dit leukt vindt, zeker blijven doen!

Voor de rest ben ik het ook zeker met Bronzen Butler en Logische Bizon eens. Ik denk dat alle redenen die je noemt wel een rol spelen behalve mss het 2e als jij zegt dat je geen meisje wilt zijn of geen meisjeskleren hoeft.
Maar zelfs als dat straks toch wel zo zou zijn, weet dan dat daar ook niks mis mee is!

gepost door Wakkere Draak |
Geef 1

Plaats een reactie