Overslaan en naar de inhoud gaan

hoe omgaan met angst

hallo ik ben een meisje
de laatste tijd heb ik veel angst dit hoort bij mijn syndroom 22Q11helaas dat vind ik niet leuk
altijd als ik iets hoor op tv of radio over aardbevingen of oorlog in anderen landen dan heb ik schrik dat dit hier ook komt
ik praat er wel over thuis omdat ik het moeilijk kan snappen over de oorlogen in buitenlanden en dan proberen ze mij gerust te stellen dan zeggen ze dat de kans klein is dat dit komt in belgie
waarom kan er niet gewoon vrede zijn in anderen landen zoals hier
hoe kan ik hier beter mee omgaan om minder angst te hebben?
ik probeer zoveel mogelijk nieuws te kijken omdat het alleen maar slecht nieuws op komst
vlugge schrijfster


gepost door Vlugge Schrijfster |
114 keer bekeken
2 reacties
Geef 0

Hey hoi, het is inderdaad niet fijn om voortdurend angstig te zijn. Ik ben M. een jongen van 15 jaar en wil je graag wat tips en uitleg geven.

De reden achter aardbevingen is eigenlijk een natuurlijk fenomeen. Een aardbeving ontstaat zo: Stel je voor dat de aarde een reusachtige puzzel is met stukken die kunnen schuiven. Deze stukken noemen we "tektonische platen." Soms schuren deze platen langs elkaar, net zoals je handen tegen elkaar wrijven. Maar als de wrijving te sterk wordt, schieten de platen plotseling uit elkaar en bewegen ze snel. Dit plotse bewegen veroorzaakt een aardbeving, wat eigenlijk betekent dat de aarde een beetje trilt, zoals bij een trilspelletje!

Wat betreft België en Nederland, komen hier meestal geen grote aardbevingen voor. Dat komt doordat we ons bevinden op een rustige plek op de aarde. Stel je voor dat de aarde een enorme puzzel is, en wij zitten in het midden van een groot stuk, zoals het midden van een tafelblad. Echte aardbevingen gebeuren aan de randen van deze puzzelstukken, en wij zitten daar niet dichtbij. Dus we voelen meestal geen grote schokken of bevingen hier. Af en toe, heel zelden, voelen we een kleine trilling, maar die is meestal niet erg krachtig. Dus je hoeft je hier geen zorgen over te maken!

Even samengevat, bijvoorbeeld, Marokko ligt dichter bij een aardplaatgrens, terwijl België dat niet doet. Daarom is de kans op aardbevingen bij ons heel klein. Dus je hoeft je hier niet te veel zorgen over te maken.

Wat betreft oorlog, de redenen daarvoor kunnen heel divers zijn en verschillende oorzaken hebben. De kans op een oorlog in Europa, zoals België en Nederland, is echter klein omdat we deel uitmaken van de NAVO. De NAVO is een grote groep van landen die samenwerken. Dus als bijvoorbeeld Land A Land C zou aanvallen, dat deel uitmaakt van de NAVO, zouden alle NAVO-landen, inclusief Land C, zich bedreigd voelen en mogelijk samen optreden. De meeste landen zijn echter terughoudend om de NAVO uit te dagen, dus de kans op oorlog is erg klein.

Wat betreft nieuwsberichten, probeer misschien om nieuws voor volwassenen te vermijden waar veel details in staan en ga eerder voor kindernieuws zoals NWSNWSNWS Dat is meestal vriendelijker nieuws en minder verontrustend.

Dus, wees niet bang en hopelijk helpt dit om je angst te verminderen! ?

gepost door Gezellige Luipaard |
Geef 2

dankjewel gezellige luipaard voor je reactie
ik zeg ook altijd als ik er over praat thuis als dat gebeurt ik ben blij dat we goed wonen dat helpt me ook verder ?

gepost door Vlugge Schrijfster |
Geef 0

Plaats een reactie