Overslaan en naar de inhoud gaan

hoe het beste tegenin hun mening gaan?

hey iedereen

Ik ben anoniem 14 ik heb autisme en daardoor ben ik erg geïntreseerd in politiek (rusland-oekraine bevoorbeeld). Vrienden van me (die hierin ook geïntreseerd zijn) hebben meestal een heel andere mening dan ik. Bevoorbeeld ben ik neutraal in de oekraine oorlog en zei zijn dan pro oekraine. Of een beter voorbeeld was dat de meeste erg pro palestina zijn en ik ben dan weer meer pro israel. (ik snap dat het allemaal een beetje onduidelijk is maar ik doe men best). Dus kan iemand me uitleggen hoe je het beste tegenin hun mening kunt gaan? hoe zou je dat zeggen?

groetjes;)
gepost door Knorrige Egel |
99 keer bekeken
5 reacties
Geef 0

hoi!
je zou kunnen zeggen: "oh, dat interessant, ik heb een hele andere mening dan jij!"
en dan kan je vragen of je die van jou mag zeggen?
het is ook altijd fijn als je wel geïnteresseerd bent in hun mening en nog altijd wel luistert naar hen. je kan dan vragen stellen als: kan je me uitleggen hoe het komt dat je zo denkt? ik denk er namelijk echt heel anders over en ben benieuwd!

gepost door Anoniem |
Geef 0

*dat is interessant

gepost door Anoniem |
Geef 0

Hey Sterke Kolonel

Ik heb net als jij autisme. Politiek interesseert me niet echt. Maar ik begrijp je eigenlijk wel, want ik heb over andere onderwerpen dan weer een sterke mening en heb het dan moeilijk met andere meningen.

Als je echt tegen iemand zijn/haar mening ingaat, krijg je snel ruzie. Zeker in oorlogen/conflicten waar er niet echt een 'juiste' kant is.

Daarom denk ik dat het best is om mensen te zoeken met dezelfde mening als jij, ipv de mening van anderen te proberen veranderen. Ik ben zelf bijvoorbeeld vegetariër en heb een sterke mening over dierenrechten en ik zoek andere vegetariërs/vegans om daarover te praten ipv de mening van vleeseters te veranderen, want die krijg je toch niet overtuigd en dan wind ik me daarin op.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen!

Groetjes
Glazen Praline

gepost door Glazen Praline |
Geef 0

Ik heb (denk ik) geen autisme, maar ik snap geloof ik wel wat je bedoelt.
Ik heb soms ook andere meningen dan mijn vrienden.

Ik denk dat het belangrijk is om te onthouden dat het maar een mening is, en een mening is geen feit, en kan daarom niet fout zijn.
Ik discussieer wel eens met andere mesnen die een andere mening hebben maar dat doe ik alleen als ik weet dat die mensen ook accepteren dat er andere meningen zijn dan die van hun en dat respecteren.

Ik weet dat dat met sommige van mijn vriendengroep wel gaat en met sommige niet.

En dan is discussie niet om te zeggen dat zij fout zijn of ik maar gewoon om van elkaar te horen wat zij er over denken en wat ik denk.
Het belangrijkste is dan dat je goede argumenten hebt dus redenen waarom je over iets zo denkt.
En dat die andere persoon of personen ook goeie redenen hebben.
En dan is het boeiend want dan weet je bv in jouw geval waarom iemand Pro Palestina is en kun jij uitleggen waarom je meer Pro Israel bent.
Waarbij het dan niet de bedoeling is om de andere te overtuigen (soms geberut dat vanzelf toch wel eens) maar gwoon om er over te kunnen praten.

gepost door Anoniem |
Geef 0

Dit is een moeilijke vraag en wanneer je met mensen over een onderwerp spreekt en jij een andere mening daarover hebt dan zij, dan kan 't moeilijk worden, want zij kunnen over dat onderwerp minstens één meer gedegener bron gehoord en/of gelezen hebben, waardoor 't op zijn minst kan aanvoelen alsof zij er meer over weten, misschien, dergelijke moeilijke onderwerpen vermijden om over te spreken, om uit te vlooien hoe dergelijke problemen in elkaar zitten is ook al zo'n tijdrovende bezigheid, ik probeer toch wat gedegener informatie over 't Oekraïns-Russisch conflict, bv., te krijgen en raadpleeg o.a. in verband daarmee websites als DeWereldMorgen, OpinieZ, De Dagelijkse Standaard, en zo nog wat websites!
Op de site DeWereldMorgen is de opinie van bv. Paul Lookman interessant, je vindt zijn interessante opinie, daarover, dikwijls bij 'Community', ook interessante meningen betreffende dit conflict van andere auteurs vindt je terug op DeWereldMorgen!

gepost door Anoniem |
Geef 0

Plaats een reactie